تهران- ایرنامدرسه- از دادگاه های خواندنی دیگر دهه ۷۰ شمسی، رسیدگی به پرونده اکبرگنجی مدیرمسوول نشریه «راه نو» است. اتهامات گنجی نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی به قصد اضرار به غیر و اهانت به مقام معظم رهبری بود. شاکیان این پرونده حسین شریعتمداری مدیرمسوول روزنامه کیهان و مهدی نصیری مدیرمسوول ماهنامه صبح بودند.

 نامه همسر گنجی

در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۷۶ همسر اکبرگنجی مدیرمسوول راه نو نامه ای به رییس جمهور محمدخاتمی نوشت و اعلام کرد: روز شنبه ۱۵ آذر ماه جاری به دنبال احضار همسر اینجانب به دادگاه انقلاب، ایشان در محل حضور یافته و پس از ساعتی ایشان بازداشت می شود. در طول این مدت از عنوان اتهام ایشان اطلاعی نداده اند و به رغم تماس های مکرر، اجازه ملاقات با ایشان را نیافته ام و این نگرانی برای من و فرزندانم باقی است که چه سر وی آمده است یا خواهد آمد؟

پاسخ قوه قضاییه

به دنبال انتشار نامه همسر اکبرگنجی در نشریات، روابط عمومی دادگاه انقلاب توضیحاتی به روزنامه ها ارسال کرد. در این توضیح آمده است:

۱. گنجی در ۱۵ آذر جاری به دادگاه انقلاب احضار و پس از رعایت تشریفات قانونی با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان شد.

۲. همسر گنجی مرتکب نشر اکاذیب شده و دادگاه قانون آیین دادرسی را در مورد گنجی به اجرا گذاشته است.

۳. ادعای همسر گنجی مبنی بر این که اتهام همسرش را به او اطلاع نداده اند کذب است زیرا ۲۴ ساعت پس از اولین بازداشت در اولین جلسه ملاقات با دادرس محترم، موضوع اتهام به مشارالیه گفته شد.

۴. ادعای همسر گنجی مبنی بر این که به رغم تماس ها و درخواست های مکرر اجازه ملاقات به ایشان داده نشده نیز کذب است زیرا وی ملاقات حضوری با همسرش داشته است.

۵. این که ادعا کرده اجازه انتخاب وکیل نداده اند نیز کذب است. تا کنون هیچ کس خود را به عنوان وکیل به دادگاه معرفی نکرده است.

۶. دادگاه حق اعلام شکایت علیه همسر آقای گنجی را به اتهام نشر اکاذیب محفوظ می دارد.

عدم دفاع گنجی

گنجی و حائری وکیل او چون موارد شکایت را سیاسی خواندند هیچ دفاعی نکردند و گفتند دادگاه باید علنی و در حضور هیات منصفه برگزار شود.

دادگاه با بررسی اسناد و مدارک، گنجی را از اتهام توهین به مقام معظم رهبری تبرئه کرد ولی او را در اتهام تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب مجرم شناخت و به یکسال حبس تعزیری محکوم کرد.

گنجی پس از سه ماه زندان آزاد شد.

منبع: اسناد و پرونده های مطبوعاتی ایران دهه ۷۰. عذرا فراهانی

برچسب‌ها