به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از الجزیره، یک ماه از تسلط طالبان بر افغانستان میگذرد که در این بازه زمانی گزارشهای متعددی از آزار و اذیت اهالی رسانه منتشر شده است.
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان در یک کنفرانس خبری در ارتباط با وضعیت رسانهها در افغانستان اعلام کرد: اکنون جنگ در کشور ما به پایان رسیده است. فعالیت همه مطبوعات در افغانستان در چارچوب قوانین اسلامی آزاد است. رسانهها میتوانند عملکرد ما را نقد کنند تا بتوانیم پیشرفت کنیم.
اگرچه این ادعاها از سوی طالبان مطرح شده اما ناظران رسانههای محلی در افغانستان تخمین میزنند که از زمان قدرتگرفتن طالبها تا امروز، ۱۵۳ رسانه در ۲۰ استان این کشور توقیف شدهاند. پیش از انتشار این خبر، فعالان صنفی به رفتار خشونتآمیز طالبان علیه روزنامه نگاران و سایر اهالی رسانه انتقادهایی وارد کرده بودند.
گزارشهای قابل استنادی در ارتباط با توقیف تجهیزات کارکنان رسانه و بازداشت روزنامهنگاران خبرنگاران منتشر شد. اگرچه تمامی اهالی رسانه در معرض خطر قرار دارند اما خبرنگاران ساکن کابل بیشترین آسیبها را تجربه کردهاند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای خواهان توقف دستگیری خبرنگارانی شد که تظاهرات علیه طالبان را پوشش میدهند. در این بیانیه آمده است: روزنامهنگاران حق دارند تا هرگونه تجمعات مسالمتآمیز را پوشش دهند؛ بازداشت خودسرانه این گروه را متوقف کنید.
مدتها است که فرماندهان و جنگجویان طالبان از الگوی تهدید، ارعاب و خشونت علیه رسانهها استفاده میکنند. پیش از به قدرت رسیدن طالبان، خبرنگاران بسیاری در افغانستان ترور شدند؛ این گروه مسئولیت قتل آنها را برعهده دارد.
نظر شما