۳ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۵۹
کد خبر: 84553806
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 واردات کاغذ در اولویت تخصیص و تامین ارز نیمایی قرار گیرد

تهران-ایرنا_در چند روز گذشته برخی از اهالی رسانه درباره کمبود کاغذ برای مطبوعات هشدار دادند. با توجه به اینکه کاغذ از جمله مسائلی بوده که از گذشته اهالی رسانه با آن دست و پنجه نرم می کنند حال چه اتفاقی افتاده که از کمیاب شدن کاغذ صحبت می کنند؟ بختیاری ضمن تاکید بر اینکه مطبوعات با بازاری مواجه شدند که در آن هم کمبود کالا و هم افزایش قیمت بی رویه وجود دارد، در بیان راهکار برای کمبود کاغذ می گوید: باید واردات کاغذ در اولویت تخصیص و تامین ارز نیمایی قرار و تامین آن به سرعت انجام بگیرد.

علیرضا بختیاری مدیر مسئول روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به کمبود کاغذ برای مطبوعات به شفقنا رسانه می گوید: اصولا واردات کاغذ روزنامه از خارج بوده است. البته در مقطع کوتاهی چوب و کاغذ مازندران شروع به تولید کاغذ برای مصرف روزنامه کرد که کیفیت لازم را برای مطبوعات نداشت و دستگاه های چاپ با آن مشکل داشتند. مشکل کمبود کاغذ سابقه طولانی دارد ولی در مقطع دیگری به دلیل افزایش قیمت های جهانی و سیاست های دولت دچار چنین مشکلی شده بودیم.

بختیاری تاکید می کند: الان از یک طرف انگیزه ای برای واردات کاغذ بدون انتقال ارز وجود ندارد و از طرف دیگر منع دارد. بنابراین کاغذ باید با ارز نیمایی وارد شود، این ارز نیمایی هم به دلیل شرایط و مشکلات بانک مرکزی در تخصیص دادن و عدم وجود منابع کافی، به سختی انجام می شود. در این ۶ ماه اخیر با ارز نیمایی واردات جدی انجام نگرفته است و اگر هم وارداتی شده، خیلی کمتر از میزان نیاز و مصرف بازار بوده است. لذا ما با بازاری مواجه شدیم که در آن هم کمبود کالا و هم افزایش قیمت بی رویه وجود دارد. یعنی الان اگر بخواهید با ارز آزاد کاغذ وارد کنید، قیمت تمام شده آن باید زیر ۲۴ هزار تومان باشد ولی الان هم قیمت بالای ۳۰ هزار تومان است و هم موجود نیست.

او می گوید: مطبوعات به دلیل مسائل و مشکلاتی نمی توانند کاغذ وارد کنند و کاغذ مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه می کنند. الان برای بسیاری از روزنامه ها، کاغذی برای چاپ وجود ندارد و برخی از روزنامه به دلیل کمبود کاغذ امکان انتشار ندارند.

با این اوصاف در این ۶ ماه کاغذ روزنامه چگونه تامین شده است؟ مدیر مسئول دنیای اقتصاد پاسخ می دهد: از قبل یکسری واردات صورت گرفته است. به عبارتی اگر الان قصد وارد کردن کاغذ داشته باشیم حداقل سه ماه زمان می برد تا به دستمان برسد. افزایش قیمت های جهانی در این حوزه را هم نمی توان نادیده گرفت و در این موضوع اثرگذار بودند.

بختیاری در بیان راهکار برای کمبود کاغذ در بازار برای مطبوعات می گوید: باید واردات کاغذ در اولویت تخصیص و تامین ارز نیمایی قرار و تامین آن به سرعت انجام بگیرد. البته بخش هایی از دولت تلاش دارند تا این کار تامین را انجام دهند. علاوه بر آن کاری در دولت قبل شروع شده و قرار بود ۴۰ میلیون دلار به مجموعه واردات کاغذ با ارز ۴۲۰۰ اختصاص دهند. صرف نظر از اینکه چنین کاری درست است یا خیر، باید بگویم عملاً اتفاقی نیافتاد. تنها هیجان های منفی و مثبت در بازار ایجاد کرد.

مدیر مسئول روزنامه دنیای اقتصاد در بیان تبعات ادامه این روند برای روزنامه ها می گوید: طبیعتا اگر کاغذ وجود نداشته باشد و یا قیمت آن بالا باشد، تاثیر عمیقی در رسانه های مکتوب می گذارد و عملاً روزنامه ها دچار مشکل می شوند. چون روزنامه و نشریات کالایی نیستند که اگر قیمت تمام شده بالا رفت، بتوان قیمت محصول را افزایش داد. به عبارتی کالای ضروری نیستند و از سبد مردم حذف می شود. بنابراین با ادامه این روند، همه مطبوعات در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دچار مشکل جدی خواهند شد. علاوه بر آن برخی از روزنامه های پرتیراژ به اندازه مصرف چند ماه کاغذ از بازار آزاد خریده اند ولی اگر این پروسه ادامه پیدا کند، آن ها هم طول نمی کشد که دچار مشکل خواهند شد. طبیعتاً آسیب کمبود کاغذ به این روزنامه ها خیلی بیشتر از روزنامه های کم تیراژ است.

۰ نفر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.